maanantai 6. lokakuuta 2014

Mtg Perusteet 1

Näissä perusteet kirjoituksissa keskitytään lähinnä Standard formaatin ja kasuaali pelaukseen tarvittaviin perusteisiin ja niiden soveltamiseen. Otetaan tuossa erillinen postaus noista termeistä kunhan saan hieman ylimääräistä aikaa.

Pelissä molemmat pelaajat ottavat vuoronperään vuoroja joissa toinen on aktiivinen pelaaja ja vastustaja ei aktiivinen pelaaja. Pelaajat pelaavat pääsääntöisesti kortteja oman vuoronsa aikana. Molemmilla pelaajilla täytyy olla oma pakka pelatakseen peliä. Pelaajat aloittavat 20 elämäpisteestä pelin alussa. Pelaaja tarvitsee Priorityn(aloitteen) pelatakseen mitään ja pelaajan on luovutettava priority ennen kuin taika resolvaa. Normaalisti pakassa on oltava 60 korttia minimissään.


Kortit

Mtg:ssä kortit jakautuvat päätyyppinsä mukaan Artifact, Creature, Enchantment, Instant Land, Plainswalker, Tribal ja Sorcery kortteihin. Edellä mainittujen lisäksi kortilla voi olla ylä- ja/tai alatyyppi. Lisäksi kortit jaetaan kortit jaetaan sen mukaan onko kyseessä maa (land) tai taika (spell) ja pysyvä (permanent) tai ei pysyvä (nonpermanent).

Artifact

Artifactit ovat yleensä värittömiä permanentteja jotka voivat olla myös creatureja.



Creature

Creaturet ovat yksivärisiä, monivärisiä tai värittömiä permanentteja joilla on yksi tai useampi alatyyppi. Creature korteilla on Power ja Toughness. Ovat ainoita jotka pystyvät hyökkäämään tai puolustamaan.


Enchantment

Enchantmentit ovat permanentteja joilla voi olla alatyyppinä aura ja monia yläpyyppejä (joista useimmat ovat historiaa). Enchantmentit ovat aina värillisiä ja niiden käyttö ei vaadi tappaamista (poikkeuksia löytyy).

Instant

Instantit ovat kertavaikutteisia taikoja jotka ovat ainoita jotka pystyy pelaamaan myös vastustajan vuorolla.

Land

Landit tuottavat manaa jota käytetään taikojen pelaamiseen. Niillä voi olla ylätyyppinä basic ja yleisimpinä alatyyppeinä, Plains, Forest, Mountain, Island ja Swamp. Landeja voi pelata yhden jokaisella omalla vuorollaan.

Plainswalker

Plainswalker kortit kuvaavat pelin vahvimpia olentoja ja niillä on lojality ja kykyjä jotka muuttavat sitä suuntaan tai toiseen miinus kykyjä ei voi käyttää ellei lojalityä ole vähintään niin monta kuin kyvyn käyttö vaatii. Kykyjä voi aktivoida yhden vuorossa ja vain omalla vuorollaan.


Tribal

Tribal tyyppi sallii instantille, sorcerille tai enchantmentille creature typen. Tribal ei esiinny yksinään, eikä ole yhdessäkään standardiin sopivassa kortissa.

Sorcery

kertavaikutteinen taika.

Pakkatyypit

Mtg:ssä pakat jaetaan karkeasti neljään tyyppiin, mutta suurin osa on jotain siltä väliltä.

Aggro

Voitto taktiikkana pelata halpoja tehokkaita otuksia mitkä tappavat mahdollisimman nopeasti. Myös Midrange variaatio olemassa.
kts. aggro-> Modern Domri Zoo Midrange-> Standard Abzan Midrange

Combo

Yrittää saada muutaman haluamansa kortin pelattua joiden jälkeen voittaa.

Control

Yrittää estää vastustajaa toteuttamasta omaa pelisuunnitelmaansa ja ja hitaasti muuttaa pelitilanne itselleen suotuisaksi jonka jälkeen voittaa muutamassa vuorossa

Tempo

Hidastaa vastustajaa ja yrittää samalla nopeuttaa omaa peliään.
kts. Standard Jeskai Tempo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti