lauantai 6. joulukuuta 2014

Pauper Commander

Morjesta mussukat!


Tänään meillä olisi sellainen aihe kuin Pauper Commander.
Pauper Commander on formaatti joka suosii pörssiä, siinä deckissä on vain yksi Uncommon kortti, muut 99 tulee olla toisistaan eriäviä Common kortteja. Siis vain basic landeja saa olla enemmän kuin 1. Kortin itse ei tarvi olla  common vaan se että ne ovat joskun Kekkosen kaudella olleet Commoneja..Pelit voivat venähtää aika pitkiksi koska kaikilla on 40 elämäenergiaa.



Pauper on siis oikeastaan täysin huumori ja for shit and giggles meninkiin tarkoitettu formaatti. Tässä pelissä ei tarvitse kuluttaa öitä miettien miltäs se esimmäinen käsi näyttää tai repiä päästä kulmakarjova jossei manacurve osu täysin oikeaan kohtaan. Peliä voidaan pelata 1vs1 vai oikeastaan ihan miten vaan vaikka tiimi taisteluna 2vs2.

Commanderiä valitessa kannattaa katsoa jotain missä olisi kiva tai hauska ability ja oikeat värit. Jos lähdet vaikka suunnittelemaan life gain pakkaa niin ei kannata ottaa commanderia jonka värit ovat musta ja vihreä koska näissä väreissä se on aika harvassa paitsi lifelinkillä tietty. Uncommon antaa aika paljon valinnan varaa koska monet Unkit buffaa tiettyä "Tribaalia" eli siis omaa heimoaan. Hyviä aloituskohtia olisi vaikka nämät kolme herrasmiestä ja susi.

Kuten huomaatte tästä on oikein helppo jatkaa. Ottaa vaan kaikki esim. mustat ja siniset zombiet esiin ja alkaa laskemaan mitä seuraavaksi laittaa sisään. Mustalta tietysti mahtavat poistot ja siniseltä controll ja nosto!
Kun kupletin pääjuoni on saatu selville elikkä mitä monstereita deckiin tungetaan voi alkaa miettiä toista taktiikkaa, tässä zombie pakassa voi käyttää kapteenin passiivista abilityä.
Usealla zombilla on Undying ability joka tuo monsterin takaisin kuolleista kunhan siinä ei ole +1/+1 counteria päällä. Nyt jokainen zombi lähtee 2 kertaa pöydästä josset jollain tapaa kikkaile countteria pois, coool!

Näin helppoa se on!
Erittäin hyvä työkalu tähän on wizardin oma
Gatherer. Sieltä vaan klikkailet menemään mitä haluat ja avot sieltä niitä sataa kuin mannaa taivaalta.

"No mut hei sata korttii on ihan vitusti" kuulen teidän sanovan.

Joo niin on ja siksi kannattaa ottaa isoista pojista mallia ja mennä vaikka Tapped Outtiin jossa voit etsiä EDH Pauper deckejä.
http://tappedout.net/
Okei katsotaan nyt vaikka mitä kirjoittaja on kokoamassa.

Etsin tuossa yöllä että mikä olisi hauska ja toimiva Pauper Commander ja löysin lupaavan kortin jossa oli todella mielenkiintoinen ability.

Mistmeadow Witch! Daaamn Guuurl! Maksaa 4 manaa ja saa blinkata kortin. Kun "blinkkaa" eli ottaa kortin pois pelistä ja palauttaa sen takaisin peliin laukeaa kortin "When xxxx enters the battlefield" ability, joka voi olla oikeasti todella kova.

Mikä tekee tästä hyvän että tämän saa heti pelin alussa pöytään koska se on halpa castata ja 4 manaa ei hirveästi ole sekään.
Toki se että tämä naikkonen on yhtä kova kuin märkä paperi niin tekee oman vaikeuden, mutta aina sille voi antaa jotenkin hexproofin tai shroudin :D.
Mitä muuta sitten deckiin tulee kun jokaista korttia saa olla vain 1?



Decki tarvitsee ainakin jotain jolla heittää vastustajaa nassuun. Siihen valitsin sellaisen kortin joka ei vain itsessään ole voimakas vaan se pystyy tekemään tokeneita. Saan siis enemmän kretuja pöytään mitä on kortteja joka on hyvä koska ei ole paljon common kortteja jotka palauttavat hautuumaalta.
Tämä kortti toimii myös hyvin jos laitan Golem Foundryn pakkaan, ja miksen laittaisi :)





Nyt on siis muutama golemi valmis mutta tarvitsen vielä aikaa koska vastustajan puoli on täynnä isoja kyrmyjä kuin sportia ilmaisten salihousujen päivänä. Stonehorn ottaa kaverilta luulot pois ja auttaa löytämään rauhanaatteen. Ei paljon hyökätä niillä sikaniskoilla kun ei ole edes combat phasea.




Noniin nyt ollaan saatu sieltä rajan toiselta puolelta vähän harvennettua liskoa sun muuta monsteria mutta joku jäi vielä, sitten heitetään O-ring ja homma on pässin lihaa.



No voi paska. Kaverilla oli pelkästään hexproof hemmoa ja O-ringi poukkasi kuin joku poukkaava esine. Syötetään Mistmeadow Witchille 4 manaa ja blinkataan Sejiri Steppe. Steppe antaa jollekin kovalle ja isolle äijälle suojelun sellaiselta väriltä joka yhdistää vastustajan pakkaa. Pam! Siellä on ja pysyy!





Ei kun tekemään vaan.

-Jyri







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti