sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Teron budjetti BG Dredge

Khans of Tarkir on ollut jo jonkin aikaa ulkona, joten ajattelin kasailla vähän budjetti pakkaa kaverinporukan välisiin "kitchen table" hauskuuttelu peleihin.

Ensimmäiseksi budjetti deckki aiheeksi otin musta vihreän dredgen. Hauturilla siis pitäisi kiirettä lapioidessaan korttia maanalle, toisten jo pyrkiessä sieltä pois. Samaa teemaa ajattelin myös uuden Sultai klaanin ympärille, mutta Sidisin ollessa vielä aika kallis lappu budjetti dekkiin, päätin jättää sinisen vallan pelaamatta vaikka sinisellä olisi ollut muitakin hyviä lappuja aiheeseen liittyen, kuten Taigam's scheming ja Treasure cruise. Tietysti vielä multicolor laput kuten Rakshasa Vizier, Kheru Lich Lord ja Sultai Soothsayer olisivat menneet pakkaan heittämällä.

Pidättäydytään kuitenkin helposti pelattavassa musta vihreässä, koska budjetti, noin 20euroa pitää riittää koko deckin luontiin, pois lukien basic landit.

Aloitetaanpas vaikka sillä, että millä korteilla päästään pelaamaan kortteja hautuumaalle samalla kun itse haetaan haluttuja lappuja käteen.

4 x Satyr Wayfinder


Kahden manan satyyri, joka kentälle tullessaan antaa nostaa pakan päältä neljä korttia, saat ottaa landin käteesi ja muut 3 korttia menee gravelle.

Erittäin hyvä lappu ja halpa mana costi tekee tästä yhden parhaista grave täyttö kortin. Saat vielä 1/1 miehen pöydälle ja mahdollisesti landin käteen.



3 x Commune with the Gods


2 manan sorcery kortti antaa sinun ottaa pakan päältä ottamastasi viidestä kortista käteesi creature tai enchantment kortin. Loput 4 korttia gravelle, ettei hauturilta heti hommat loppuisi.






3 x Nyx Weaver


1c1b1g hämyri 2/3 bodyllä sekä reachilla on deckin kannalta aika ratkaiseva palanen, hämyrin joka upkeepissä kahden kortin gravelle ajo ja mahdollisuus exiletä hämyri hakeaksesi minkä tahansa kortin gravelta käteen toimii erinomaisesti tässä deckissä.





1 x Bitter Revelation


Viimeinen kortti deckissä, jolla täytetään hautuumaata on 3c1b costin sorcery, jolla napataan pakan päältä neljä korttia, otetaan kaksi korttia käteen ja täytetään kahdella kortilla gravea. Pienenä pahana tässä on 2 lifen menetys, mutta kortti tässä pakassa on rautaa ja toimii paljon paremmin kuin Read the Bones vaikka maksaakin yhden manan enemmän.






Cretujen valinta pakkaan oli aika haastava, myös sen takia koska kaikilla piti olla oma hommansa ja erittäin hyvin toimivat kortit kuten Bloodsoaked Champion maksaa sen verran vielä euro valuuttaa, että muille pakan kannalta toimiville korteille ei pakassa olisi ollut tämän jälkeen budjetin puitteissa mahdollisuutta saada pakkaa toimivaan muotoonsa.


2 x Brain Maggot


Yhdellä värittömällä ja mustalla manalla pääset katsomaan vastustajan käden ja ottamaan yhden ei land kortin sen alle talteen. Erittäin toimiva kortti heti alkuun pelattavaksi, kuten myös loppu peliin poistamaan yllättäviä poistoja jne. Ennen kaikkea kortti on creature, joka tekee tästä toimivan vaihtoehdon pakkaan vaikka vastustaja poistaisi madon pöydältä on sinulla jälleen yksi cretu lisää hautuumaalla.


4 x Heir of the Wilds


Kahden manan deathtouch mies, joka saa hyökätessä +1/+1, jos omaat neljä tai suurempi powerisen cretun pöydällä. Jälleen hidastaa kivasti pöytää ja syö pieniä miehiä hyökätessään varsin hyvin. Omasta mielestä vahvin kahden manan mies Khans of Tarkir setistä.




2 x Nighthowler


Tämä 1c2b bestow horrori tappaa niin talossa kuin puutarhassa. Halpa neljän manan bestow tekee tästä ilkeän otuksen ja on yksi pakan ehdottomia voittokortteja. Howleri tai cretu mihin howleri on bestowattu saa +X/+X, jossa X on kaikkien hautuumaitten cretu lukumäärä yhteensä. 



2 x Hornet Nest


2c1g ampiaispesä on tällä hetkellä myös yksi ärsyttävämpiä kortteja standardissa pelata sitä vastaan, joten ehdottomasti tämä pakkaan kaksin kappalein. Lisää puolustusta ja mahdollisesti tuomaan pöydälle 1/1 lentäviä hyönteisiä deathtouchilla. Tätä korttia ei missään tapauksessa pidä aliarvioida. Budjetissa pysytään, vaikka kortti nykyään on kasvattanut suosiotaan, joten hinnannousukin on tätä myöten taattu. Itse hankin omat pesäni KoT julkaisun aikoihin 50 sentillä kappale.


2 x Paragon of the Eternal Wilds


Pumppaa vihreitä cretuja ja maksamalla yhden vihreän ja täppäämällä miehen saat annettua yhdelle vihreälle cretullesi tramplen. Tämä kortti toimii hyvin yhteen Nemesis on Mortalssin kanssa antaen sille tramplen. Myös +1/+1 vihreille cretuille on hyvä lisä, koska pakassa ei montaa ei vihreää cretua ole. 


2 x Reaper of the Wilds


Kun pakassa ei vielä tarpeeksi deathtouchia ole niin otetaanpa tämäkin gorgoni mukaan pakkaa. Vahva defensiivinen cretu, varsinkin kun abilityillä saat deathtouchin tai hexprooffin aika pienellä mana costilla. 4/5 body takaa myös sen, ettei pienet miehet hypi silmille. Vahvaa kortissa on myös scry1 ability, jos joku muu pöydällä olevista cretuista kuolee. 




4 x Nemesis of Mortals


Pakan pommi ja takuu varma voittokortti, jota pakan muut kortit hyvin täydentävät. Jokaisesta omalla hautuumaalla olevasta cretu kortista saat maksettua yhden värittömän manan Nemesistä loihtiessasi kentälle, kuten myös pumppaamista hirviö (Monstrosity) statukselle, Nemesiksen saadessa tällöin viisi +1/+1 counteria.



2 x Hornet Queen


Tottakai pakassa pitää olla myös lenturi-osasto. Hornet Queen toimii loistavasti missä tahansa vihreässä dekissä, miksi en pelaisi sitä tässä myös. 

1 x Necropolis Fiend


Pakan viimeinen ja myös samalla mana costillaan pakan kallein kortti. 4/5 lenturi ei koskaan ole huono. Delve ominaisuus takaa sen, että pääset itselle turhat landit pelaamaan gravelta pois. Tämä kortti on vielä pakassa vähän testi mielessä ja koitankin pakkaa peluuttaa aina kun se vaan on mahdollista, jotta saisin tuntumaa miten kortti suorittaa tässä pakassa. Myös X maksuinen poisto ability on hyvä lisä kortille.


2 x Whip of Erebos


Pakan ainoa artifact, joka samalla on myös enchantment. Tämän kortin voit kaivaa esille pakasta myös Commune with the Godsin kanssa mikä tekee tästä vielä paremmin toimivan kortin tähän pakkaan. Ruoska antaa kaikille cretuille lifelinkin, mikä voi kääntää jo muuten tappiolta näyttävän pelin voitoksi. Ruoskan ability on myös erittäin toimiva. Maksat 2c2b ja saat palauttaa creaturen omalta hautuumaalta pöydälle ja se saa hasten. Vuoron lopussa (end phase) sinun kuitenkin on exilettava ko. cretu. Ainoa huonopuoli tässä on se, että voit käyttää abilityä ainoastaan omalla main phasella.


3 x Murderous Cut


Dekin ainoa poisto, jolla delvata landit gravelta pois. Loisto lappu!








Land baseksi koko listan jälkeen jäi tilaa 23 landille. Omasta mielestä 23 landia riittää hyvin tämän pakan peluuttamiseen, myös uudet kahta väriä antavat "life landit" ja 3-väriä antavat klaanien omat landit helpottavat huomattavasti saamaan juuri toivotun väristä manaa.

Landit lisäsin seuraavasti.


4 x Jungle Hollow


Varma valinta kaksi väriseen budjetti deckkiin. Tulee täpättynä pöytään, kuitenkin antaen yhden lifen. 







2 x Opulent Palace


Jälleen varma valinta budjetti deckkiin.







Näiden lisäksi lisäsin 9 forestia ja 8 swamppia. Eli aika tasan meni land base loppujen lopuksi vaikka aluksi ajattelin dekin olevan liikaa kallellaan vihreän suuntaan, mutta monet tupla casting costin mustat kortit pakottivat pelaamaan aika paljon tasaisemmin molempia värejä landeissa.

Paljonko dekki sitten loppujen lopuksi tuli maksamaan ja pysyinkö yhtään budjetissa?

Jos mietitään sitä, että keskiarvo common kortille on noin 10 senttiä ja uncommonille 20senttiä ja raret laskettuna mukaan hinnoilla millä olen kortit hankkinut niin loppu hinnaksi dekille tuli: 15,40€. Eli aika paljon mentiin alle kokonais budjetin ja rahaa jäi käytettäväksi 4,60€ sideboardia varten, jonka lisään myöhemmin kun pääsen peli testaamaan dekkiä paremmin ja miettimään mitä muut tämän hinta luokan dekeissä pelaavat.

Ehdotuksia otetaan vastaan kuten myös kehuja ja rakentavaa kritiikkiä.

Jos sinulla on joku dekki mielessä tai vaikka joku juoni minkä ympärille haluat dekin rakentaa ja jonkinmoinen budjetti olemassa, heitä kommenttia alle, tai nykäise hihasta Porin pelikaupalla, niin voin auttaa sinua rakentamaan sinulle haluamasi dekin ja vaikka arvostella/esitellä sen täällä blogissa.

-Tero





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti