tiistai 21. lokakuuta 2014

Mtg turnaukset

Niinkuin varmaan arvaattekin niin Mtg:n turnaukset ovat jaettu moniin erillaisiin tapahtuma muotoihin joista osaan ei vain voi ilmoittautua ja tulla pelaamaan. Tässä käydään hieman läpi sitä millaisia turnauksia pidetään ja miten niihin pääsee pelaamaan. Turnaus formaateista tulevaisuudessa juttua. Aihe nyt hieman tapetilla kun lähellä Suomea Mtg:n maailmassa keskisuuri turnaus.

Casuaali turnaukset

Näitä voi järjestää kukavaan ja sellaisilla säännöillä kuin itse haluaa. Näihin pääsee kukavaan joka sattuu olemaan järjestäjän kanssa sopivissa väleissä.

Friday Night Magic (FNM)

Ovat yleisimpiä turnauksia mitä järjestetään. Jokaisessa WPN (Wizards Play Network) kaupassa järjestettäviä palkinnot riippuvat pitkälti kaupasta ja pelaaja määrästä. Kaikki oikeutettuja osallistumaan.

Prerelease

Järjestetään viikkoa ennen uuden setin virallista julkistusta ja ovat sealed turnauksia. Erittäin suosittuja. Kaikki oikeutettuja osallistumaan.

Gameday

Nämä järjestetään kuukausi uuden setin julistamisen jälkeen ja voittaja saa hienon Champion pelimaton ja luultavasti jotain muuta kivaa osallistumispaikan mukaan. Kaikki oikeutettuja osallistumaan.

Gran Prix

Ensimmäinen askel vakavampaan turnaus elämään. Nämä turnaukset ovat avoimia kaikille ja palkintopotti tällä hetkellä yhteensä vähintään 35000$.  Näihin järjestetään myös Trial turnauksia joissa voittajat ansaitsevat bye:jä (automaattisia voittoja/kierroksia joilla ei tarvitse pelata) näihin.

Pro Tour

Nämä ovat vain kutsutuille pelaajille ja palkintopotti on 250000$. Vain kutsu turnaus. Kutsun saa jos
  • sijoittumalla 4(jos yli 1200 osallistujaa 8) parhaan joukkoon Gran prix turnauksella.
  • voittamalla Pro tour qualifierin ( joka nykyään kaksiosainen). Täältä saat myös ilmaisen matkan..
  • ja muutamalla tavalla joihin suurin osa kuolevaisista ei yllä.. :)

World magic Cup

Team muotoinen turnaus jossa 2013 palkinto potti 250000$. Vain kutsu turnaus. Kutsun saa jos
  • qualifier turnauksen voittamalla( jotka jo itsessään ovat kutsu turnauksia)
  • ja muutamalla tavalla joihin suurin osa kuolevaisista ei yllä.. kuten yllä..
Siinä siis lyhykäisyydessään miten turnausrakenne menee..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti