tiistai 28. lokakuuta 2014

Insomnia Khans of Tarkir intro pack sealed turnaus

23.10 Torstai-iltana oli luvassa Porin pelikaupan järjestämä Khans of tarkit intro deck turnaus Porissa järjestettävässä Insomnia lani tapahtumassa.
Turnaukseen tuli hyvä määrä pelaajia, yhteensä 9, joten kiivasta pelaamista oli luvassa koko illalle (yölle).

FOR ABZAN! FOR ANAFENZA!


Intro packkeja valitessa päätin ottaa Abzanin, sillä kyllä vihreä täytyy olla aina pelaamissani pakoissa edustettuna. Sultai kävi mielessä kyllä, mutta Sultai intro deckin heikko tarjonta kunnon grave touhuille ei vaan riitä, joten toimivuus sen osalta olisi jäänyt ihan täysin kahden intro deckissä mukana tulevan boosterin armoille.

Pelaajat valitsivat mieleisiään intro deckkejä seuraavasti:
4 Abzan, 3 Jeskai, 2 Mardu

Itse ainakin yllätyin kun kukaan ei valinnut Temuria.


Intro packin ja boosterit avattuani, aloitin deckin kasaamisen.
Boostereista tuli ihan ok lappuja ja niistä mukaan omaan pakkaani pääsivät:
Ghostfire Blade (Ajohanskat!), Chief of the Edge, Temur Charger, War Behemoth, Debilitating Injury ja Blossoming Sands.
Intro deckistä otin pois, 2 x Abzan banner ja poistin ylimääräiset läänit, joita loppujen lopuksi pakkaan siunaantui 23. Pakka oli valmis ja pelaamaan.

Round 1: vs. Mardu


Ensimmäisen pelin alun cretujen vaihdon jälkeen sain pelattua Ancestorin pöytään blokkaamaan Mardun pieniä vihaisia miehiä, jonka jälkeen pääsin työntämään joka vuorolla flyerin kentälle. Flyerit hoitivat homman kotiin, oman elinvoimani lopussa näyttävän kymmentä.

Toinen peli meni tiukaksi ja Mardu näytti pysäyttämättömältä kuten Saksalaiset Neuvostoliitossa aikanaan rundin alussa. Läänit oli hukassa ja 2 powerin mieheni olivat ihmeissään kun omat hiparini menivät 3:n, jonka jälkeen sain cretuja tarpeeksi pöydälle vastaamaan Mardun kovaan paineeseen. Molemmat nostelimme lappuja, varmaan 5 vuoron ajan, kunnes Mardu päätti lähteä hyökkäämään kymmenellä cretulla, minun seitsemää countereilla kasvatettua päättäväistä Abzanin puolustajaa vastaan. Blokkasin kaikilla kuolettavasti ja pelasin Kill shotin ja  Abzan charmin karkoittaen vielä yhden hyökkääjän. 1 dmg läpi ja 6 cretuani jäi henkiin, joten handshake ja voitto suoraan 2-0.

Round 2: Tanelin Jeskai


Ensimmäinen peli meni alussa aika heikosti kun läänejä vaan ei pakka halunnut antaa riittävästi.Jeskai paukutti prowesin pumpatessa munkkejä minut aina 6 lifeen asti kunnes sain poistolla Tanelin lifelink munkin pois pelistä ja tasapainotettua pelin Salt road patrollilla ja ancestorilla. Seuraavilla vuoroilla pääsin pelaamaan Abzan falconerin ja annoin kaikille counterin omaaville miehilleni flyingin, johon Taneli ei pystynyt luostari taioillaan  vastaamaan. Alun pahan kompuroinnin jälkeen voitin pelin aika selvästi.

Toiseen peliin sain hyvän avauskäden ja 2 manan miehiä riitti pöydällä, jotka takoivat Jeskain muutaman munkkipuolustajan pyristellessä vastaan nopean voiton. Tuloksena 2-0 voitto.

Round 3: Jarnon Mardu


Ekaan peliin lähdin 5 kortilla, kun jouduin mullikoimaan pari kertaa käteni näyttäen nollaa landia.
Jarno pääsi alussa niskan päälle nopealla cretu floodilla, minun keskittyessä hakemaan landia, mutta kolmen 2 dropin turvin selvisin alkuryntäyksestä ja Jarnon jäädessä 4 landiin pitkäksi aikaa puntit tasoittuivat nopeasti minun saadessa pakasta mana helpotusta tasaiseen tahtiin. Child on nightilla alussa keräämät lifet oli aika ratkaiseva tekijä, joka alusti voittoni. Jälleen kerran lenturi osasto suoritti vahvasti midgamesta aina pelin loppuun saakka, varsinkin High Sentinels of Arashin. Ainok bondkin countterilla tuki vahvasti omaa puolustusta sekä hyökkäystä. Jarno pelasi hyvin ja saikin useasti poistettua omia miehiäni pöydältä arrow stromilla ja lightning strikellä, mutta lopussa Jarno ei vaan saanut pöydälle tarpeeksi cretuja kääntäämään peliä voitoksi hänen kannaltaan.

Toinen peli alkoi minun saadessa hyvän avauskäden, mutta Jarnon epäonneksi hän joutui mullikoimaan pari kertaa jääden aloituskätensä kanssa viiteen korttiin. Alku meni kuitenkin tasaisesti minun nostaessa lähinnä kovan casting costin lappuja vuorosta toiseen ja Jarnon saadessa nopeasti minua kiinni hyvillä land nostoilla. Vuorolla 5 taidettiin olla siinä tilanteessa, että Jarnolla oli mana etupuolellaan 5-3 ja minun epäonnekseni ei vaan swamppia näkynyt, joten charmi ja iso norsu jäi pelaamatta pelin loppuun saakka. Jarno saikin aluksi minut ahtaalle Marauderin ja Scudderin kanssa ja peli näytti kääntyvän Jarnon eduksi. Pari seuraavaa vuoroa ja sain high sentinelin kentälle sekä falconerin, joka laittoi parille countterin omaavalle Ainokille siivet selkään ja peli kääntyi päälaelleen. Pompottelin myös ajohanskoja (ghostfire blade) hyökkääviltä cretuilta puolustaville aina tarpeen vaatiessa. Lentueeni voimin pääsin kääntämään tämänkin tasaisen pelin voitoksi. Jäin lopussa 2 lifeen eli tiukka oli peli. Voitto irtosi jälleen 2-0.

Round 4: Mikon Abzan


Kyseessä oli kahden Abzan pelurin välinen finaali peli. Meillä molemmilla oli 3 voittoa ja tämä rundi ratkaisisi kuka vie turneen nimiinsä.

Ensimmäinen peli lähti liikkeelle Mikon mullikoidessa kuuteen korttiin minun saadessa käteeni ihan hyvän käden muutamalla 2-dropilla. Aloitin agressiivisesti pelaamalla Ainokin ja temur chargerin joilla ajoin, Mikon taistellessa saadakseen tarpeeksi manaa vastatakseen agressiiviseen avaukseeni. vuorolla 4 pelasin chargerin ja Ainokin tueksi high sentinelit, jonka seuraavalla vuorolla Mikko Exilesi Suspension fieldillä. Seuraavalla vuorolla ajoin taas Ainokilla ja chargerilla ja pelasin salt road patrollin blockkimaan mahdollisia uhkia ja säilyttääkseni paineen pöydällä. Seuraavalla vuorolla Mikko pelasi salt road patrollin. Omalla vuorolla ajoin kaikilla ja Mikko blokkasi Chargeria salt road patrollilla, vastasin siihen pelaamalla chargerille dragonscale boonin, charger pomppasi 5/3:ksi ja sain poistettua Mikon ainoan cretun pöydältä. Omalla vuorolla ajoin taas kaikilla ja siihen peli sitten loppuikin. Agressiivinen avaus toi nopean voiton.

Toiseen peliin lähdettiin molemmat 7-kortilla. Mikko pääsi aloittamaan, joten ajattelin tällä kertaa pelata vähän hitaammin ja puolustavammin. Ensimmäisellä vuorolla pelasin ancestorin. Toisella vuorolla pelasimme vain omat landimme. Mikko pelasi omalla 3-vuorolla tuskguard captainin. Omalla vuorolla pelasin sungrace pegasuksen. 4-vuorollaan Mikko pelasi captainilleen eternal thirstin ja hyökkäsi minun blokkiessa ancestorilla saaden 2 laiffia. 4-vuorolla pelasin razorfoot griffinin ja ajoin pegasoksella geinaten yhden laiffin. Mikko jatkoi vuorollaan ja outlastasi captainin ja pelasi salt road patrollin. Itse pelasin high sentinelin ja hyökkäsin pegasuksella ja griffinillä. 6-vuorolla Mikko pelasi dragonscale boonin ja antoi captainilleen 2 counteria minun blokkiessa ancestorilla, joka heitti veivinsä, geinaten samalla captainille yhden counterin lisää ja geinaten samalla 5 laiffia. Draw stepissä nappasin Incremental growthin, jonka castasin ja jaoin 3 counteria pegasukselle, 2  griffinille ja yhden high sentinelille ja ajoin 14 damagen verran geinaten samalla 4 laiffia. Mikon 7-vuoro ja huono tuuri ei antanut Mikolle lääniä pelatakseen mitään pelin kulkuun sillä vuorolla vaikuttavaa, vaikka captain ajoi ja geinasi laiffia Mikolle se ei riittänyt seuraavan vuoron lentueeni ylilentoon.  2-0 Voitto kotiin kahdella nopealla pelillä.

Voitto!


Pelasin turnauksen 4 voitolla ja en hävinnyt edes yhtään peliä. Abzan deckki toimi hyvin sillä tyylillä millä ajattelinkin sen toimivan, kun puolustetaan, puolustetaan ja kun hyökätään niin hyökätään ja pelataan agressiivisesti riippuen mitä kortteja pakasta sattui aina käteen tupsahtamaan.

Pelit venyivät aina kello kahteen asti yöllä, mutta hauskaa oli ja oikeastaan turnaus väsymyskään ei päässyt yllättämään missään vaiheessa. Kiitokset kaikille kanssa pelaajille ja mukana olleille pelureille. Porin pelikaupalle kiitosta turnauksen järjestämisestä sekä tietysti Insomnia tapahtuman info henkilökunnalla isokäsi, hienosti vedetty...

Turnaus paikalla kävi myös kuvaajia ahkerasti nappaamassa kuvia, eli uskon ja toivon, että pääsen lähiaikoina lisäämään kuvia tapahtumasta.

Abzan deckkini:


Creaturet (26)

1 Mer-ek Nightblade, 1 Carnivorous Moss-beast, 1 Ivorytusk Fortress, 1 Armament Corps, 2 Longshot Squad, 2 Disowned Ancestor, 3 Ainok Bond-kin, 1 Sungrace Pegasus, 2 Child Of Night, 2 Abzan Falconer, 2 Tuskguard Captain, 1 Abzan Battle Priest, 1 High Sentinels Of Arashin, 1 Razorfoot Griffin, 2 Salt Road Patrol, 1 Temur Charger, 1 Chief of the Edge, 1 War Behemoth.

Muut spellit (11)

1 Incremental Growth, 1 Flesh To Dust, 1 Hunt The Weak, 1 Dragonscale Boon, 1 Abzan Charm, 2 Kill Shot, 1 Eternal Thirst, 1 Suspension Field, 1 Debilitating Injury, 1 Ghostfire Blade (artifakti).

Landit (23)

5 Forest, 4 Swamp, 8 Plains, 1 Scoured Barrens, 2 Sandsteppe Citadel, 1 Jungle Hollow, 2 Blossoming Sands.


- Tero



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti