sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Jyri rakentaa budjetti mielessä

Morjesta. Tuossa viime viikolla oli blogissa "onko mtg pay to win" ja siitä innostuin taas rakentamaan itselleni pakkaa. Otin siis 20 euroa setelinä Osuuspankin seinästä ja siinä oli budjetti. 20:nen euron pakka on minulle todella budjetti koska jos 40 korttia 60:stä saa yksi kortti maksaa keskimäärin 2 euroa. Landeja on kotona laatikko täynnä ja spessulandit on perseestä ja pitäisi lopettaa. Erikoislandeista voisin kirjoittaa enemmän mutta niin en tee, ehkä en tiedä tarpeeksi?



Nyt kun rahoitus oli hoidettu lähdin vanhaa cittaria kohden seteli kädessä. Jottei koko suunnitelma menisi mönkään setelin hukkaamiseen, näin rahoituksen täydellisen puuttumisen ansiosta, pidin sitä kädessä koko matkan. Kun saavuin kaupalle oli pää melko tyhjä pakkaideoista vaan otin pelikaupalta Khans of Tarkir monivärilaatikon ylähyllyltä ja katsoin mitäs sieltä löytyy. Tutkiessani kortteja huomasin että joitain oli ns. full set eli 4 joka on maksimi määrä yhteen pakkaan. Kortti jonka päälle aloin rakentaa oli Secret Plans joka palkitsee Morph korttien pelaamisesta ja ne ovat hieman vaikeampi tappaa. Kun nämä oli valittu, sain Fat Backista löytyvän vihkosen käteen pelikaupan henkilökunnalta ja aloin katsomaan mahdollisia lisäkortteja koska 4 ei vielä riitä. Seuraavaksi silmään osui sormi. Ei kun Trail of Mystery joka lisää synergiaa, eli morph antaa landin käteen ja kun ne kääntää tulee niistä vielä voimakkaampia. Kahdeksan korttia ja n.2 euroa maksettu.


Näitä kahta korttia yhdistää sininen ja vihreä väri joten nappasin kummatkin sekalaatikot uudesta Khans of Tarkir setistä pöydälle ja etsein sopivia kortteja rungoksi. Nyt alkoi löytymään löysin: Icefeather Aven joka antaa hieman kotrollia kun flippaa, Temur Charger antaa tramplen jotta isot monsterit lyö läpi kun tulee pöytään. Monastery Flock ja Dragon's Eye Savants jotta saan tarpeeksi aikaa isoille sälleille, myös hyviä morpheja jos tahdon pelata fuskua ja vetää pöytään kunnon kerroksen. Savants antaa vielä hyvän abilityn kääntyessään, tietää mihin varautua. Flock on siksi jotta voidaan blockia lentureita. Vielä lisätään alkupään blockeriksi Kin-Tree Warden niin alkaa olemaan halvat ja nopea äijät siinä. Mikäs olisi sitten se ns. winning condition? Morphit lyö 2 jos osuu, se ei oikein riitä jossei kaveri pelaa oikein paskasti. Rahaa mennyt piirun verran yli 5€.


Heitetääs vähän "kalliimpaa" korttia pakkaan. Enempää ei lappua löytynyt koreista vaan tukeuduin lappuhamstraajiin elikkä MTG pelaajiin jotka pelailivat tietämättöminä minun journalistisista juonistani. Löysin Kheru Spellsnatcher joka ei periaatteessa ole voittokotiin kortti mutta se vetää sen vastustajalta minulle Muahahah! Sitten tulee setä Sagu Mauler, Sagu tullee pöytään isona, pysyy siinä sillä hexproof. Sagu tuottaa paljon pakan damagesta, niitä tarvitsen vielä lisää, koska niitä ei ole tarpeeksi otin Ghostfire Blade. Ghostfire Blade antaa myös pienen hämäyksen jos pöydässä on paljon morpheja niin ehkä vastustaja valitsee sen missä on kiinni tuo Blade. Neeext Thousand Winds koska vähän enemmän kontrollia agropakkaa vastaan. Nyt alkaa olemaan aika hyvin kaikki kasassa. Hooded Hydraa tulee lisää kunhan löydän jostain halvalla, niin ettein tule enempää kustannuksia kuin kaalilaatikkoa tehdessä.

Tein tuossa Tappedout.net:issä deckistäni oman sivun käykää katsomassa ja arvostelkaa.


http://tappedout.net/mtg-decks/jyrin-kontsap  akka/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti