sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Mitä Mtg on ja sen lyhyt historia

Mtg pelinä

Mtg eli Magic The Gathering on strateginen keräilykorttipeli, jossa pelaaja yrittää vähentää vastustajansa elämäpisteet nollaan. Pelissä on muitakin mahdollisia voittokeinoja. Pelaajat tarvitsevat omat pakkansa, joissa on oltava vähintään 60 korttia. Yhtä korttia saa olla enintään neljä kappaletta, poislukien basic land kortit, joita voi laittaa pakkaansa niin monta kuin haluaa. Pelin on suunnitellut Richard Garfield ja sen ensimmäinen versio on tullut kauppoihin vuonna 1993.

Pelissä kortit jakautuvat viiteen väriin, joiden lisäksi on myös värittömiä kortteja. Kortit jakautuvat eri väreihin sen mukaan mitä ne edustavat pelissä.

Valkoinen väri edustaa lakia ja järjestys.
Sininen väri manipulointia ja vippaskonsteja.
Musta edustaa vallan ja voiman havittelua keinoja kaihtamatta.
Punainen on impulsiivinen ja nopeaa mielihyvää hakeva.
Vihreä edustaa luonnonjärjestystä.
Värittömät kortit ovat yleensä esineitä tai koneita.


Mtg:n historia lyhyesti


Mtg:n ensimmäinen julkaistu versio tunnetaan nimellä Alpha, joka ilmestyi vuonna 1993. Ennen Mirage setin julkaisua vuonna 1996, uusia korttisarjoja tuli myyntiin epätasaisin väliajoin. 2009 vuoden alusta alkaen on tullut yksi perus-setti ja kolme laajennusta vuodessa. Vuoden 2016 alussa luovutaan perus-settien tuotannosta ja aloitetaan neljän laajennuksen julkaisu vuosittain. Pelin julkaisusta lähtien on tullut 81 kortti sarjaa joissa on yhteensä noin 14000 erillaista korttia. Pelin perusperiaatteet ovat pysyneet alusta alkaen hyvin samankaltaisina. Pelin säännöt ovat kokeneet kolme isompaa muokkausta vuosina 1994,1999 ja 2009.

Tästä tuli nyt tälläinen hieman tynkä koska en koe aihetta kuitenkaan niin tärkeäksi... Seuraavaksi hieman pidempi ja yksityiskohtaisempi selostus pelin perusteista.

Kysymyksiä ei vielä ole ilmennyt mutta niihin vastataan kun niitä tulee.

Lähteet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti