maanantai 29. syyskuuta 2014

Khans of Tarkir ensimmäistä kertaa standardissa

Nyt on sitten takana ensimmäinen viikonloppu kun standardissa on ollut mukana Khans of tarkir. StarCity games ja TcgPlayer pitivät turnauksia ja otetaan niistä joitakin nostoja.

Legacy pakoista löytyi ainakin uuden setin Treasure Cruise ja Monastery Swiftspear ja Modernissa Dig Through Time.
SCG legacy open voittaja pakan löydät täältä.
SCG Modern premier iq voittaja pakka täällä.

Standard turnauksia oli yhteensä kolme ja jokaisen voitti eri värejä pelaavat pelaajat.
TcgPlayerin järjestämän turnauksen voitti Temur Midrange pakka jonka mielenkiintoisin kortti oli luultavasti Icefeather Aven. Monen mielestä kortin ability olisi ollut liian pieni vaikutteinen yhteensä kuusi manaa käytettäväksi, mutta tämä lentävä 2/2 2 manan mies voi vielä yllättää monessakin paikassa. Savage Knuckleblade on mielestäni vahvin 3cmc olento KoT:sta ja uskoisen näkevän peluuta myös muissa pakoissa.
SCG Indianapolis open turnauksen voitti Abzan Midrange pakka. Pakka pelasi monia mielenkiintoisia kortteja joista yksi vahvimmista  oli oikeutetusti Murderous Cut. Lisäksi sisältä löytyivät Necropolis Fiend ja Empty The Pits joiden tehokkuutta moni on epäillyt. Ennakkoon vahva kortti ja olento pohjaisten control pakkojen lihaksi veikattu Siege Rhino näki tässä pakassa neljänä kappaleena.
SCG edison open turnauksen voitti Jeskai Tempo. Tämä pakka takasi Mantis Riderin nopean hinnan nousun hetkessä ja todisti että Lightning Angel on paha vastus myös heikommalla kestolla. Pakka oli turvautunut moniin uusiin kortteihin, kuitenkin vanhemmista korteista löytyi se mielenkiintoisin peluutus Steam Auguryn muodossa. Steam Augury ei nähnyt peluutusta vanhan standardin aikana kärkipään pakoissa ja oli tuomittu olemaan pelikelvoton kortti. Steam Augury on selvästi nostettu pelattavien korttien joukkoon delven myötä, tämän pakan ainoa delve kortti oli Dig Through Time joka tulee luultavasti olemaan paras kortin nosto standardissa.





sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Mitä Mtg on ja sen lyhyt historia

Mtg pelinä

Mtg eli Magic The Gathering on strateginen keräilykorttipeli, jossa pelaaja yrittää vähentää vastustajansa elämäpisteet nollaan. Pelissä on muitakin mahdollisia voittokeinoja. Pelaajat tarvitsevat omat pakkansa, joissa on oltava vähintään 60 korttia. Yhtä korttia saa olla enintään neljä kappaletta, poislukien basic land kortit, joita voi laittaa pakkaansa niin monta kuin haluaa. Pelin on suunnitellut Richard Garfield ja sen ensimmäinen versio on tullut kauppoihin vuonna 1993.

Pelissä kortit jakautuvat viiteen väriin, joiden lisäksi on myös värittömiä kortteja. Kortit jakautuvat eri väreihin sen mukaan mitä ne edustavat pelissä.

Valkoinen väri edustaa lakia ja järjestys.
Sininen väri manipulointia ja vippaskonsteja.
Musta edustaa vallan ja voiman havittelua keinoja kaihtamatta.
Punainen on impulsiivinen ja nopeaa mielihyvää hakeva.
Vihreä edustaa luonnonjärjestystä.
Värittömät kortit ovat yleensä esineitä tai koneita.


Mtg:n historia lyhyesti


Mtg:n ensimmäinen julkaistu versio tunnetaan nimellä Alpha, joka ilmestyi vuonna 1993. Ennen Mirage setin julkaisua vuonna 1996, uusia korttisarjoja tuli myyntiin epätasaisin väliajoin. 2009 vuoden alusta alkaen on tullut yksi perus-setti ja kolme laajennusta vuodessa. Vuoden 2016 alussa luovutaan perus-settien tuotannosta ja aloitetaan neljän laajennuksen julkaisu vuosittain. Pelin julkaisusta lähtien on tullut 81 kortti sarjaa joissa on yhteensä noin 14000 erillaista korttia. Pelin perusperiaatteet ovat pysyneet alusta alkaen hyvin samankaltaisina. Pelin säännöt ovat kokeneet kolme isompaa muokkausta vuosina 1994,1999 ja 2009.

Tästä tuli nyt tälläinen hieman tynkä koska en koe aihetta kuitenkaan niin tärkeäksi... Seuraavaksi hieman pidempi ja yksityiskohtaisempi selostus pelin perusteista.

Kysymyksiä ei vielä ole ilmennyt mutta niihin vastataan kun niitä tulee.

Lähteet:

keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Magic the gathering Spektaattorit aloittaa

Hei kaikille Mtg:n pelaajille ja siitä kiinnostuneille. Täällä tulee olemaan juttua mtg:stä ja sen pelaamisesta. Alkuun tulee hieman juttua aloittelijoita koskien mutta pikkuhiljaa edetään kohti vaikeampi asioita.

Nyt ollaan siis laajentamassa Spektaatoreiden nörtteyttä seuraavalle tasolle josta ei ehkä ole enää paluuta. Tulevista julkaisuista voitaneen kertoa että aloitetaan luotaamalla hieman sitä millainen peli mtg on ja sen historia lyhyesti. Tämän jälkeen tulee kaksiosainen Mtg:n perusteet jossa käsitellään pakkatyyppejä, kortteja, pakanrakentamista ja  mitä virheitä tehdään alussa yleensä. Kun perusteet on käyty läpi on jo aika aloittaa tähtäämään seuraavaan isoon turnaukseen jota ennen käsitellään hieman turnauksia ja mitä erityisominaisuuksia niissä on. 24-26.10 on GranPrix Tukholma josta teemme tänne myös hieman juttua ja kun Tukholmasta on toivuttu niin tehdään pienoinen mulkaisu turnauksen voittaneeseen pakkaan. Viimeiseksi voin kertoa että tämän jälkeen suunnitelmissa on ainakin oman pelaamisen kehittämiseen tähtäävä artikkeli, budjetti pelaamista käsittelevä artikkeli ja profiilipelaajan esittely haastatteluineen.

Pakko kai sitä tähän on laitettava pieni esittely minusta. Aloitin itse pelaamisen aikoinaan vuonna 1996 kun Mirage julkaistiin ja sitä tuli sitten pelailtua kavereiden kanssa kirjastossa ja kodeissa. Tutorit vaikuttivat huonoilta ja isot oliot hyviltä.
tämä oli alkuaikona jokaisessa pakassa jota pelasin.
kuka nyt tälläistä pelaisi... tällähän tapattaa itseään.
Sininen väri oli pannassa ja vihreä selvästi paras väri sillä olihan siellä isoin liha. Hetken päästä piiriin ilmestyi lisää pelaajia ja aloitettiin käymään ihan oikeissa turnauksissa(FNM). Ensimmäinen turnaus missä pelasin niin ei siellä tainnut tulla ensimmäistäkään voittoa ja oli siinä ihmettelemistä että miten tuo pieksi mun vihreät möröt pakalla missä ei ollut yhtään isoa miestä ja sitten sillä lisäksi oli tuo minun mielestäni huono Vampiric Tutor. Mutta siitä se oma kehitys alkoikin sitten. tuli pelailtua siinä sitten mtg:n hirveimpien virheiden aikana (Urza blokki) ja sen jälkeen power leveliltään ehkä hirveimmän pettymyksen aikaan (Masques blokki). Prophecy jäi siis osaltani viimeiseksi setiksi millä pelasin pitkään aikaan. Kyllähän sitä aina muutaman pussin Mtg:tä joskus osti mutta siihen se jäikin monta vuotta. Käänteen tekevä hetki oli se kun nykyinen pelikauppa avattiin tänne poriin ja kaveri pääsi sinne töihin. Ensimmäisen kerran kun kävin siellä huomasin että siellä oli mtg kortteja myynnissä ja muutaman päivän jälkeen tulikin niitä ostettua ja siitähän se taas levisi hieman käsiin ja sillä tiellä ollaan vieläkin vahvasti.

Ennen kuin voi oppia voittamaan tulee hävitä.

Laitetaan tänne myös toivomus että kommenttikenttään tulisi kysymyksiä joihin vastaan kykyjeni mukaan mahdollisimman tarkasti.

Lähteet:
http://gatherer.wizards.com/Pages/Card/Details.aspx?printed=true&multiverseid=3379
http://gatherer.wizards.com/Pages/Card/Details.aspx?multiverseid=383145